Με ποιον τρόπο θα ενυδατώσεις τα χέρια σου από τα αντισηπτικά;

Hand Cream

 

Στη σύγχρονη εποχή, κυρίως λόγω της πανδημίας, είναι απαραίτητη η προφύλαξη της επιδερμίδας από την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μικροβίων. Γι’ αυτό απαιτείται η συχνή χρήση των αντισηπτικών.  Με την αντισηψία καταπολεμούνται και εξοντώνονται τα υπάρχοντα μικρόβια και αυτό το πετυχαίνουμε με αντισηπτικές ουσίες που τοποθετούνται στο δέρμα.

Όμως, λόγω της συχνής χρήσης των αντισηπτικών, δημιουργείται συχνά αφυδάτωση, ερεθισμό και ξηρότητα  κυρίως στην περιοχή των χεριών και των νυχιών όπου γίνεται συχνότερη χρήση των αντισηπτικών ουσιών.

 

Το δέρμα των χεριών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, διότι:
  • Εκτίθεται συνεχώς στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Η κεράτινη στοιβάδα χάνει σταδιακά τα λιπίδια της και αφυδατώνεται.
  • Μειώνεται η έκκριση σμήγματος με την πάροδο του χρόνου.
  • Μειώνεται η συγκέντρωση του νερού.
  • Λόγω του συχνού πλυσίματος των χεριών, το δέρμα σκληραίνει, απολεπίζεται και χρειάζεται άμεση προστασία. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση κρέμας χεριών μία με δύο φορές την ημέρα ή αμέσως, μετά τη χρήση των αντισηπτικών.
  • Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται και πριν τον ύπνο ούτως ώστε να δράσουν τα συστατικά της κρέμας στην επιδερμίδα και να επιτύχουμε την τροφή και την ενυδάτωσή της κατά της διάρκεια της νύχτας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί υμένιο στο δέρμα και παθητικά δεν θα έχουμε απώλεια νερού.

 

Η Κρέμα Χεριών Benelica με την πλούσια σε συστατικά της σύνθεση είναι κατάλληλη για να αποφευχθούν τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα. Περιέχει βούτυρο καριτέ, προβιταμίνη Β5, εκχύλισμα χαμομηλιού και φύλλων ελιάς. Έχει καταπραυντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και από την πρώτη φορά χρήσης της η περιοχή των χεριών ενυδατώνεται άμεσα. Ξεχωρίζει από τις άλλες κρέμες χεριών, διότι δημιουργεί ένα μοριακό φιλμ προστασίας με αποτέλεσμα η ενυδάτωση να παραμένει στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Benelica Hand Cream