Ο Καθαρισμός του Προσώπου

Καθαρισμός του προσώπου

 

O καθαρισμός του προσώπου μας αποτελεί το βασικότερο κομμάτι στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας. Θα πρέπει να γίνει καθημερινή ρουτίνα περιποίησης την οποία δεν θα πρέπει να παραμελούμε.

Ο καθαρισμός του προσώπου θα πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ με την ίδια σχολαστικότητα, γιατί αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας.

Από  την επιδερμίδα αφαιρούνται προϊόντα μακιγιάζ, τοξίνες, νεκρά κύτταρα, εκκρίματα του δέρματος και ατμοσφαιρικοί ρύποι. Οι πόροι που δεν είναι ανοιχτοί  αφενός μπορεί να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα, αφετέρου εμποδίζουν την διείσδυση των θρεπτικών συστατικών των δερμοκαλλυντικών προϊόντων (με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να δράσουν και να θρέψουν την επιδερμίδα σε βάθος). Έτσι, η επιδερμίδα χάνει την λάμψη της, την ελαστικότητά της και επέρχεται πρόωρη γήρανση.

Για μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ σχολαστικά από όλο το πρόσωπο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην περιοχή των ματιών λόγω της ευαισθησίας της.  Στη συνέχεια να καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας με ένα προϊόν καθαρισμού. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του δέρματος είναι ποικίλα και η επιλογή τους εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του δέρματός μας, αλλά και τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

Δυο με τρείς φορές την εβδομάδα θα πρέπει να γίνεται επιπλέον, βαθύς καθαρισμός στην επιδερμίδα του προσώπου με ένα προϊόν απολέπισης. Με την απολέπιση, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, και βοηθάμε στην ανανέωση του δέρματος.

Θα πρέπει να δώσουμε σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες ώστε να γίνεται σωστά ο καθαρισμός του προσώπου:

  • Πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν ξεκινήσουμε
  • Απλώνουμε το προϊόν στις άκρες των δακτύλων και κάνουμε κινήσεις απαλές, ανοδικές και κυκλικές σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό
  • Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για τη χρήση απολέπιστικων προιοντων
  • Ολοκληρώνουμε την διαδικασία του καθαρισμού με ενυδάτωση της επιδερμίδας μας

Ο πρωινός και ο βραδινός καθαρισμός είναι καθοριστικός για την υγεία της επιδέρμιδας. Με τον τρόπο αυτό η επιδερμίδα μας είναι λαμπερή με νεανική όψη.

Η σειρά καλλυντικών προϊόντων Benelica έχει στο δυναμικό της 3 διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού του προσώπου:

  • Νερό ντεμακιγιάζ Micellar 3 σε 1, για πρόσωπο, μάτια και χείλη. Περιέχει πανθενόλη, αλλαντοίνη, εκχύλισμα αλόης και αγγουριού. Αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ (ακόμη και το αδιάβροχο), απομακρύνει τους ρύπους, καταπραϋνει, ενυδατώνει  και θρέφει την επιδερμίδα.
  • Γαλάκτωμα καθαρισμού 2 σε 1. Περιέχει έκκριμα σαλιγκαριού, αλόη και φυσικά ένζυμα. Απομακρύνει τους ρύπους από το δέρμα και ταυτόχρονα το ενυδατώνει.
  • Απολεπιστική Κρέμα Προσώπου, με έκκριμα σαλιγκαριού, υδατοδιαλυτό σύμπλεγμα Βιταμινών Α, Ε και F, αλλαντοϊνη, καλέντουλα, λάδι ελιάς, κόκκοι από ελιά και ρύζι, λάδι βερύκοκου και έλαιο νυχτολούλουδου. Καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα.