Ποιος δείκτης προστασίας ενδείκνυται να έχει το αντηλιακό μου αυτήν την περίοδο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι μία περίοδος όπου η επιδερμίδα μας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή καθότι η έντονη ηλιοφάνεια προκαλεί βλάβες και αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.

Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από την επιβάρυνση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι η χρήση των σωστών αντιηλιακών προϊόντων. Η Benelica έχει σχεδιάσει αντιηλιακά προϊόντα τα οποία προσφέρουν υψηλή προστασία ενάντια στη φωτογήρανση, αλλά παράλληλα έχουν ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση.

Ο δείκτης προστασίας είναι ένα σημαντικό κριτήριο για τη σωστή επιλογή του αντιηλιακού μας προϊόντος ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Ο δείκτης προστασίας  στην πραγματικότητα (SPF) δηλώνει τη διάρκεια προστασίας του αντιηλιακού. Δηλ. όσο πιο μικρός είναι ο δείκτης τόσο πιο λίγο διαρκεί η προστασία του αντιηλιακού.

Προτείνουμε, λοιπόν, τις χρονικές περιόδους όπου η έκθεση στον ήλιο δεν είναι έντονη και πολύωρη να χρησιμοποιούνται αντιηλιακά προϊόντα με πιο χαμηλό δείκτη προστασίας, ενώ όταν η ηλιοφάνεια είναι έντονη και η έκθεση στον ήλιο πολύωρη, τότε να επιλέγονται αντιηλιακά με υψηλό δείκτη.

Τα αντιλιακά προϊόντα Benelica (Sunscreen Face Cream 30spf, Sunscreen Face Cream 50spf και Suncreen Face Cream 50+ spf with Color) ξεχωρίζουν, γιατί έχουν διπλή δράση: προστατεύουν υψηλά από την ηλιοφάνεια αλλά παράλληλα διατηρούν ενυδατωμένη την επιδερμίδα. Είναι πλούσια σε δραστικά συστατικά και περιέχουν έκκριμα σαλιγκαριού, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε, τριπεπτίδιο και φωτοσταθερά φίλτρα. Η υφή τους είναι απαλή και απορροφώνται εύκολα. Μυρίζουν υπέροχα με τόνους καλοκαιρινούς, χωρίς να αφήνουν την αίσθηση της λιπαρότητας.

Μάρθα Φραγκούλη

Operations Manager

Benelica VPA