Προκαλεί ο ήλιος φωτογήρανση;

 

Το ηλιακό φως επιδρά θετικά και αρνητικά στον ανθρώπινο οργανισμό, δεδομένου ότι η ηλιακή ακτινοβολία συνίσταται από σειρά ακτινοβολιών διαφόρων μηκών κύματος με διαφορετικές επιδράσεις, ιδιαίτερα στο δέρμα.

 

Θετικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας

  • Μετατρέπει την προβιταμίνη D3 η οποία βρίσκεται στην επιδερμίδα σε βιταμίνη D Η βιταμίνη αυτή ρυθμίζει το μεταβολισμό του ασβεστίου και του φώσφορου.
  • Μειώνει την ευπάθεια σε βακτηριακές μολύνσεις.
  • Επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης και προκαλεί πάχυνση της κερατίνης στοιβάδας προστατεύοντας έτσι το δέρμα που εκτίθεται σε αυτή από το ηλιακό έγκαυμα.
  • Βελτιώνει τον ψυχισμό του ατόμου.

 

Αρνητικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας

  • Η εκτενής έκθεση και παραμονή στην ηλιακή ακτινοβολία, προκαλεί δερματοπάθειες, όπως ερύθημα, κοκκίνισμα του δέρματος αλλά και ηλιακό έγκαυμα.
  • Παράλληλα, προκαλείται η γήρανση της επιδερμίδας, λόγω της καταστροφής του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

 

Όμως, τα τελευταία χρόνια λόγω της αλλαγής του περιβάλλοντος αλλά και της αύξησης της τρύπας του όζοντος, η ηλιακή ακτινοβολία έχει καταστεί επικίνδυνη για την υγεία μας και η υπερέκθεση μας στον ήλιο δρα αρνητικά τόσο στην υγεία μας όσο και στην επιδερμίδα μας.

Το κάθε άτομο επηρεάζεται διαφορετικά από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Όμως, έχει παρατηρηθεί πως προέρχεται πρόωρη γήρανση στο δέρμα και χάνεται η ελαστικότητα, η λάμψη, η υδάτωση της επιδερμίδας όσων εκτίθενται χρόνια και χωρίς την κατάλληλη προστασία στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τα αντιηλιακά προϊόντα Benelica της εταιρείας Benelica VPA είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καταπολεμούν αποτελεσματικά τη φωτογήρανση και για να αντιμετωπιστούν οι επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Τα αντιηλιακά Benelica ξεχωρίζουν, γιατί περιέχουν ιδιαίτερες ουσίες που προσδίδουν υψηλή προστασία κατά της γήρανσης, όπως τα φίλτρα UVA-UVB, βιταμίνη Ε, τριπεπτίδια, αργανέλαιο, υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη.  Ανάλογα με το βαθμό προστασίας κατά του ήλιου, υπάρχει η επιλογή 3 αντιηλιακών προϊόντων: Benelica Sunscreen Face Cream 30SPF, Benelica Sunscreen Face Cream 50SPF και Benelica Sunscreen Face Cream 50+SPF με χρώμα.

 

Εφαρμογή καλλυντικών

  • Τα αντιηλιακά εφαρμόζονται σε στεγνό και καθαρό δέρμα.
  • Τοποθετούνται το πρωί και συνίσταται η επανατοποθέτηση 30’, πριν την έκθεση στον ήλιο.
  • Πρέπει να ανανεώνονται κάθε 2 ώρες.
  • Καλό είναι να χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, με χαμηλό δείκτη προστασίας.