Πως να προστατεύσετε τα καλλυντικά σας από την ζέστη;

 

Είναι σημαντικό τώρα το καλοκαίρι, να προστατέψετε τα καλλυντικά σας από τη ζέστη και το άμεσο ηλιακό φως. Ο υδράργυρος ανεβαίνει και αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τις κρέμες σας.

Τα καλλυντικά σας δεν είναι μόνο ευαίσθητα στην υψηλή θερμοκρασία, αλλά και στις διακυμάνσεις της. Η σύσταση, η απόδοση, αλλά και η διάρκεια ζωής τους μπορεί να επηρεαστεί και το προϊόν μπορεί να καταστραφεί. Αλλοιωμένα καλλυντικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται, γιατί μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα.

Οι ειδικοί συστήνουν να διατηρείτε τα προϊόντα ομορφιάς μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, καθώς η θερμότητα έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω σε αυτά. Το ιδανικό μέρος για την φύλαξή τους θεωρείται ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία.

 

Προστατέψετε τα καλλυντικά σας από τη ζέστη

 

Κρέμες και οροί

Οι κρέμες και οι οροί είναι ευπαθή σε υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε τη θερινή περίοδο, αυτά τα καλλυντικά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Η αύξηση της θερμότητας μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του χρώματος, της υφής και του αρώματος των προϊόντων. Σημαντικό επίσης είναι, ότι χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και μειώνεται η διάρκεια ζωής τους.

Το καλοκαίρι μπορείτε να φυλάσσετε τις κρέμες και τους ορούς στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθούν καλύτερα και θα είναι δροσερά κατά την εφαρμογή τους.

Αντηλιακά

Η θερμότητα επηρεάζει τη σταθερότητα της σύνθεσης των αντηλιακών. Εξακολουθούν να ενεργούν σαν ασπίδα προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB, αλλά ο βαθμός προστασίας μειώνεται, άρα και η αποτελεσματικότητά τους.

Όταν πηγαίνετε στην θάλασσα, προφυλάξτε τα μέσα σε τσάντα την οποία αν είναι εφικτό τοποθετήστε την σε σκιερό μέρος. Μην αφήνεται ποτέ αντηλιακά στο αυτοκίνητο, διότι μέσα σε αυτό δημιουργούνται ιδιαίτερα πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

 

Διατηρήστε σταθερές συνθήκες φύλαξης για τα καλλυντικά σας όλο τον χρόνο για να προστατεύσετε τα συστατικά τους, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προηγμένες συνθέσεις που περιέχουν τα προϊόντα και να βελτιώσετε τον χρόνο ζωής τους.