Τα ευεργετικά συστατικά του εκκρίματος σαλιγκαριού

Ευεργετικά συστατικά του εκκρίματος σαλιγκαριού

 

Τα ευεργετικά συστατικά του εκκρίματος σαλιγκαριού βρίσκουν εφαρμογή στην βιομηχανία των φαρμάκων και των καλλυντικών.

Τα πιο βασικά συστατικά που περιέχονται στο έκκριμα του σαλιγκαριού είναι η αλλαντοϊνη και το γλυκολικό οξύ.

ΑΛΛΑΝΤΟΪΝΗ

Η αλλαντοΐνη έχει μια μακρά ιστορία χρήσης της σε μια ποικιλία τοπικών φαρμάκων και καλλυντικών προϊόντων για την περιποίηση του δέρματος. Είναι κατάλληλη για την οποιαδήποτε εφαρμογή στην προσωπική φροντίδα.

Χρησιμοποιείται, σε χαμηλά επίπεδα, σε ακέραια επιδερμίδα δίνοντας μια ομαλή και υγιή εμφάνιση, ενώ χρησιμοποιείται σε τραυματισμούς και ερεθισμένο δέρμα προσφέροντας επούλωση και ανακούφιση από τον πόνο. Είναι μια ένωση με κερατολυτικές, ενυδατικές, καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητες. Προάγει την ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.

Η αλλαντοΐνη απολαμβάνει μια μακρά ιστορία στην χρήση σε καλλυντικά και σύγχρονα φάρμακα χωρίς να έχει διαπιστωθεί τοξικότητα ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες. Χρησιμοποιείται για την προσωρινή προστασία τραυματισμών και εγκαυμάτων του δέρματος. Ανακουφίζει από τη ξηρότητα και επουλώνει τις πληγές, δεδομένου ότι προάγει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Βοηθά στη θεραπεία και την πρόληψη από ηλιακά εγκαύματα λόγω των αντιφλογιστικών ιδιοτήτων της, ενώ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα για την καταπολέμηση του ερυθήματος.

ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Ευεργετικές ιδιότητες του γλυκολικού οξέος στο δέρμα

Το γλυκολικό οξύ λειτουργεί με διάφορους τρόπους κυρίως μέσω απολεπιστικών του ιδιοτήτων. Κατά την εφαρμογή του διαπερνά το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, αποδυναμώνοντας τις δεσμευτικές ιδιότητες των λιπιδίων που συγκρατούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η δράση αυτή επιτρέπει στο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος να διαλυθεί αποκαλύπτοντας έτσι το υποκείμενο δέρμα. Το γλυκολικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αναζωογόνηση του δέρματος εξαιτίας των ακόλουθων μοναδικών του ιδιοτήτων:

  • Άρση του άνισου σκληρού στρώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία της συμπαγούς κεράτινης στοιβάδας.
  • Διεισδύει μέσα από το ανώτερο στρώμα του δέρματος για να ξεκινήσει η απολέπιση από κάτω προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
  • Αυξάνει τη διατήρηση της υγρασίας με το να προσδένει το νερό και να το «τραβά» ή να το «παρασύρει» μέσω της κεράτινης στοιβάδας. Έτσι βελτιώνει την δερματική ενυδάτωση και τη συνολική υγεία του δέρματος.

Το γλυκολικό οξύ επίσης μειώνει την ποσότητα του επιφανειακού επιδερμικού λίπους, κάτι το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των φαγεσώρων και άλλων στοιχείων του δέρματος και μπορεί να συμβάλλει στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου στο χόριο.