Γιατί το έκκριμα σαλιγκαριού είναι αποτελεσματικό για την αντιγήρανση;

antiageing

 

Το έκκριμα σαλιγκαριού είναι ευρέως διαδεδομένο για τις ευεργετικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού θεραπεύει και επουλώνει τους ερεθισμούς, ενυδατώνει το δέρμα και με τη συχνή χρήση του η επιδερμίδα γίνεται πιο λαμπερή και φωτεινή.

Ο Πλιναίος πίστευε ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού μπορούσε να συνεισφέρει στα εγκαύματα και σε άλλες πληγές. Στην αρχαιότητα, το έκκριμα σαλιγκαριού χρησιμοποιείτο για αισθητικούς λόγους, κατά των ρυτίδων, κατά του έρπη και κατά των σημαδιών. Η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε νερό με ελισίνα, γιατί μαλάκωνε την επιδερμίδα. Επίσης, στη Χιλή, οι εργάτες που ασχολούνταν με καλλιέργεια σαλιγκαριών ανακάλυψαν ότι τα χέρια τους είχαν σύντομα μία νεανική όψη και οι πληγές τους έκλειναν αμέσως.

 

Το είδος των σαλιγκαριών που χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά είναι το Helix Aspersa. Το συγκεκριμένο είδος διαφοροποιείται από τα άλλα, γιατί το έκκριμα του σαλιγκαριού που περιέχει είναι πλούσιο σε αλλαντοίνη, γλυκολικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Η εταιρεία μας, Benelica VPA εφαρμόζει μία καινοτόμο πολλαπλή μέθοδο συλλογής του εκκρίματος χάρη στην οποία δίνεται η δυνατότητα να διατηρούνται αυτούσια τα δραστικά συστατικά του ίδιου του εκκρίματος σε ποσοστό 95%, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα σαλιγκάρια. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουμε μία μοναδική εξαιρετικής ποιότητας βλέννα σε συμπυκνωμένη μορφή που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά μας και είναι ακόμα πιο πλούσια σε δραστικά συστατικά όπως: υαλουρονικό οξύ, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Ε, αλλαντοϊνη, γλυκολικό οξύ, φυσικό κολλαγόνο, αντιοξειδωτικά, πεπτίδια, ελαστίνη και ιχνοστοιχεία.

 

Το έκκριμα σαλιγκαριού, εκτός του ότι το ίδιο περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά, ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του κατά της γήρανσης, λόγω του ότι:
  • Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες της επιδερμίδας που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση.
  • Προκαλεί την παραγωγή προκολλαγόνου και κολλαγόνου τύπου 1 καθώς και των πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών του δέρματος, ώστε να βοηθήσει τους ιστούς να είναι πιο ελαστικοί και να διατηρείται η επιδερμίδα νεαρή και εύπλαστη.
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  • Έχει μεγάλη απολυμαντική δράση και προστατεύει από δερματικές μολύνσεις.
  • Επουλώνει τις πληγές και τις ουλές της επιδερμίδας και αναπλάθει την επιδερμίδα.
  • Προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες και ενυδατώνει το δέρμα.
  • Αναγεννά την επιδερμίδα, μετά τη θεραπεία της ακμής.
  • Χάρη στην αλλαντοίνη που περιέχει, έχει καταπραϋντική δράση.
  • Έχει αντιρυτιδική και αντιγηραντική δράση.

 

Τα καλλυντικά Benelica ξεχωρίζουν για το συνδυασμό του εκκρίματος σαλιγκαριού με νεότερα δραστικά συστατικά, γιατί περιέχουν φυσικής προέλευσης ενεργά δραστικά συστατικά αλλά και νεότερης γενιάς με αποδεδειγμένη δράση μέσω in use tests, in vivo δοκιμασιών και κλινικών μελετών. Τα καλλυντικά Benelica είναι προϊόντα υψηλής αισθητικής και καλύπτουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες για φυσικά προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας.

 

Μάρθα Φραγκούλη

Operations Manager

Benelica VPA